Raakaa ja kypsää

Värikästä kasvisruokaa ja hyvää oloa

Puuroa!

: helmikuu 12, 2015

IMG_3972

Mun some-mieli ajattelee edelleen kirjoittamista ensin portugaliksi, joten välillä tämä omalla äidinkielellä tuotettu teksti kuulostaa vähintäänkin kankealta. Mutta harjoitusta, harjoitusta… Harmi tietty, että teen tätä näin julkisesti ja mahdollisten lukijoiden kustannuksella 😉

Mutta asiaan: koska tänään kypsien banaanien saldo oli nolla, varauduin asiaan jo illalla laittamalla kaura- ja quinoahiutaleita likoamaan. Ajatuksena siis aamiaiseksi tuorepuuroa. Monet kai laittavat koko puuron valmiiksi tekeytymään yön yli, mutta mä jätän lopun tekemisen pääsääntöisesti aamuun. Rusinoita laitoin likoamaan kyllä hiutaleiden kanssa, samoin pyrin tekemään muiden kuivattujen hedelmien ja pähkinöiden kanssa, mikäli niitä aamupuuroon mielin ja tajuan sen jo illalla.

Tässä puurossa aineksina (määrät noin-määriä):
– 30 g gluteenittomia kaurahiutaleita (luomua)
– 15-20 g quinoahiutaleita (idätetty quinoa sopii myös)
– 1 dl chiageeliä
– 20 g rusinoita
– 1-2 rkl raakakaakaojauhetta
– omenaa
– vaahterasiirappia tai muuta makeutusta maun mukaan

Liota hiutaleita yön yli ja sekoita aamulla kaikki ainekset keskenään. Itse en näitä kaurapuuroja yleensä edes blendaa tmv, vaan sekoitan vain lusikalla sekaisin.

Välillä kutsun virheellisesti näitä puuroja raakapuuroiksi, mitä ne eivät ymmärtääkseni ole, sillä ainakin kaurahiutaleet ovat siinä määrin prosessoituja/kuumennettuja, että eivät enää raakaruuan kriteereitä täytä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: