Raakaa ja kypsää

Värikästä kasvisruokaa ja hyvää oloa

Tuplaherkkuvanukas

: huhtikuu 5, 2015

Tänään pääsiäisen kunniaksi teki mieli taas jotain tosi herkkua aamiaista. Suklainen houkutteli, mutta myös chiavanukas, vaikka olin sitä just pari päivää sitten tehnyt. Viimeksi siitä ei tosin tullut ihan odotusten mukaista, joten pakko oli korjata tämä epäkohta. 

Eli tein kerrosvanukkaan, jossa alla oli suklainen kerros ja päällä chiaa.

Chiavanukas: 

  • Pari desiä (tai vähemmänkin) valmista chiahyytelöä vaaleista chiansiemenistä (Foodin)
  • Hiukan kookosmaitoa tai -kermaa
  • Kookoshiutaleita 
  • Kookosnektaria 

– Ainekset keskenään sekaisin – voi antaa vetäytyä vielä hetken.

Suklaamousse tai -vanukas:

Tämä oli aika pelkistetty ja nopea versio, mutta tuli kyllä yksi ihan parhaista, tai sitten se maistui vain chian makuparina taivaalliselta. 😋

  • 2 banaania
  • puolikas avokado 
  • 4 isoa tuoretaatelia 
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta 
  • 1 rkl maca-jauhetta 
  • Tilkka macadamiamaitoa (tämä ei liene välttämätön, menee sekaisin ilmankin ja seos saa olla paksua)  

– Blenderillä ainekset sekaisin. 

Tosiaan tähän olisi vielä voinut hyvin lisätä maun mukaan lucumaa, tocoa, kookosöljyä, vaniljaa… Ja usein tuleekin lisättyä kaikenlaista, mutta tämän päivän makuelämys osoitti sen, että joskus (tai aika useinkin) yksinkertainen on hyvää 😍 

Päälle vielä pensasmustikoita, mutta mikä tahansa raikastava hedelmä tai marjat käy tähän hyvin. 

 PS. Kyllä, takana on kissani Lindan tassut, ei vain aina onnistu saamaan kuvia ilman seuralaisia. Ja mulle tämä on varsin ok! 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: