Raakaa ja kypsää

Värikästä kasvisruokaa ja hyvää oloa

Tuoretomaattikeitto ❤️

: huhtikuu 15, 2015

Viime viikolla Greenstreetin raakaruokaworkshopissa teimme alkupalaksi tomaattikeittoa, josta jäi tosi hyvä maku suuhun. Tarkkaa ohjetta en muista, mutta lähdin sen pohjalta tänään soveltamaan, kun pöydälle oli jäänyt pyörimään muutama luomutomaatti. Syön salaateissa enemmän makeita (luomu-) kirsikka- tai miniluumutomaatteja ja tavallisia isoja ostan lähinnä muihin ruuanlaittotarkoituksiin. Nyt tuli hyvä tilaisuus käyttää niitä pois.

Tämän päivän fiilis tuotti seuraavanlaisen keiton, jossa mielestäni maut täsmäsivät täydellisesti ja onnekkaasti sain todella maukkaan iltapalakeiton: 

  • 3 luomutomaattia
  • 5-10 puoli-/aurinkokuivattua tomaattia (käytin tässä spontaanissa tilanteessa valmiita öljyssä olevia)
  • 1 punainen (suippo-)paprika 
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • valkosipulin kynsi
  • suolaa ja pippuria
  • pala avokadoa (pehmentää kivasti keittoa vaikuttamatta juurikaan makuun tai väriin)  

Ja eikun surrurrrr blenderillä sekaisin. Halutessaan voi myös antaa blenderin lämmittää keittoa.  
PS. Syön yleensä smoothiet kulhosta, joten miksen sitten keiton lasista 😉 – lusikka kyllä tähänkin tarvittiin. Mutta voih, oli kyllä herkullista! 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: