Raakaa ja kypsää

Värikästä kasvisruokaa ja hyvää oloa

Kvinoapuuro

: huhtikuu 16, 2015

Yleensä aloitan aamuni hedelmäisellä smoothiella, mutta välillä tuorepuurot ovat ihania ja toki niitä voisi muulloinkin valmistaa kuin aamulla. 

Tänään tein puuroni kvinoahiutaleista. Valmistelut alkoivat tosin jo eilen illalla ennen nukkumaanmenoa, jolloin laitoin hiutaleet vähään veteen likoamaan/turpoamaan, samaan kippoon laitoin myös auringonkukansiemeniä ja rusinoita. Tätä liotusvettä en siis heittänyt pois, vaan käytin turvonneen seoksen suoraan.

Aamulla sitten ainekset blenderiin muutamilla lisäyksillä. Kaurasta tehtyä tuorepuuroa en yleensä edes blendaa, mutta tässä rakenne mielestäni vähän vaati sitä, vaikka hiutaleina kvinoa olikin. 

 

Ainekset (ei tarkkoja mittoja, sovella tarpeen ja maun mukaan!): 

  • 40-50 g kvinoahiutaleita
  • vettä n. 1 dl
  • 1-2 rkl auringonkukansiemeniä 
  • 2 rkl rusinoita
  • 100 g mustaherukoita
  • 1 banaani
  • 1-2 dl valmista chiageeliä (vastaa 10-20g chiansiemeniä)
  • (makeutusta tarvittaessa maun mukaan esim. lisää banaania, rusinoita, taateleita, kookos- tai vaahterasiirappia…)
  • parapähkinää raastettuna päälle (tai vaihtoehtoisesti siemeniä tai muuta pähkinää. Kyllä, pähkinävoit sopivat myös 😋)

  

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: