Raakaa ja kypsää

Värikästä kasvisruokaa ja hyvää oloa

Auringonkukansiemenkastike

: huhtikuu 26, 2015

Yksi viime viikonlopun Elävän raakaravinnon kurssin helpoista vinkeistä oli kastike/tahna/levite auringonkukansiemenistä. Auringonkukansiemeniä korostettiin myös tärkeänä osana elävää ravintoa sen sisältämien ravinteiden vuoksi, joten ei liene sattumaa, että näitä siemeniä käytettiin monessa ruuassa. Ja ovathan ne hyviäkin. 😋

Itse olen tehnyt tätä nyt pari kertaa pienillä muunnoksilla, mutta perusohje on yksinkertainen: 

  • 2 dl idätettyjä auringonkukansiemenistä
  • sitruunamehua
  • vettä tarpeen ja halutun koostumuksen mukaan 
  • (valkosipulia, mausteita)

 
Eiliseen kastikkeeseen lisäsin myös idätettyjä herneitä, herneenversoja ja basilikaa. Silmääni miellyttää enemmän tällainen vaaleanvihertävä kastike. 😉 Vähän paksumpi kastike käy lisäksi moneen: salaatin/muun ruuan kylkeen, dippikastikkeeksi, leivälle… 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: