Raakaa ja kypsää

Värikästä kasvisruokaa ja hyvää oloa

Parsarisotto 

: Touko 2, 2015

Viime viikolla parsa-aikaa kunnioittaakseni kokeilin raakaversiota klassisesta parsarisotosta. Idea sai impulssin Antipastaa-blogista, jossa tehtiin riisitön ja parmesaaniton ”risotto”, joskin raaka-aineita kypsennettiin. Itselleni tuli tietysti heti mieleen, että eihän tässä tarvitse mitään kypsentää, hyvin voi tehdä raakana. 😀 Kaikkia ohjeen aineksia en kyllä käyttänyt, muokkasin oman fiiliksen mukaan. 

 

Nyt en ihan tarkkaan muista omia määriäni, joten ohje on jokseenkin suuntaa-antava: 

  • n. 150 g kukkakaalia
  • muutama tanko tuoretta vihreää parsaa
  • kourallinen basilikaa / muita yrttejä 
  • 1/2-1 punasipulia 
  •  1-2 valkosipulin kynttä 
  • 1 rkl ravintohiivaa
  • pari macadamiapähkinää
  • suolaa ja pippuria maun mukaan 

Hienonna kukkakaali monitoimikoneessa, lisää mukaan myös macadamiapähkinät, valkosipuli ja ravintohiiva. Sekoita pilkottu punasipulin, basilika ja parsanpalat  käsin joukkoon. 

Lisää annoksen pinnalle parsan nuppuja ja koristele halutessasi yrteillä 💚

Tosiaan ihan risoton kaltaista tämä ei ole, mutta kukkakaali tosiaan taipuu kivaksi lisäkkeeksi hyvin maustamalla, ja tykkään kyllä siitä ihan sellaisenaankin. 

Kukkakaalia olisi voinut olla enemmänkin, tässä tilanteessa käytin täsmälleen sen, mitä sillä hetkellä kaapista löytyi. Tämä oli mulle hyvä alkuruokakoko 😊

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: