Raakaa ja kypsää

Värikästä kasvisruokaa ja hyvää oloa

Kurkku-avokadokeitto

: kesäkuu 3, 2015

Kesän lähestyminen (toivon, että se sieltä vielä tulee…) on saanut minut innostumaan kylmistä ja raikkaista keitoista. Eilen tein gazpacho-tyyppisen tomaattikeiton ja tänään sitten oli joku fiksaatio kurkku-avokadokeitosta. Googlelta kysyin vähän vinkkejä ja nopeasti löytyikin paljon keskenään samantapaisia reseptejä. Hyviä pohjia kyllä, mutta niissä oli lähes vakiona jogurttia, jonka halusin jättää pois tai korvata jollakin muulla. Avokado antaa jo niin kivan pehmeyden, etten näe välttämättömänä edes hakea jogurtille mitään korvaavaa, mutta päätin lopulta laittaa joukkoon Jalotofun pehmeää tofua (suosikkini monenlaiseen ruokaan). 

Tällaisin aineksin tein keittoni: 

  • puolikas isosta avokadosta 
  • 1 kurkku 
  • kourallinen pinaattia 
  • kevätsipulia (1 kpl varsineeen)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • minttua 
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • n. 100 g pehmeää tofua
  • loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria myllystä 
  • (Vettä tai muuta nestettä maun mukaan) 

Ja eikun surrurrr blenderillä sekaisin. Tästä tuli aivan taivaallisen pehmeää ja samettista, toimi! 

Tästä tulee 1-2 annosta. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: