Raakaa ja kypsää

Värikästä kasvisruokaa ja hyvää oloa

Raaka joulupuuro

: joulukuu 20, 2015

Olen tässä joulun alla testannut erilaisia riisipuuroversioita (kuten aiemmassa postauksessa, ja siitä variaatioita), mutta ajatus raakapuurosta riisipuuron korvikkeena jäi vielä vaivaamaan. Löysin Erika Palmcrantz-Aziz’n Hyvän olon raakaravinto -kirjasta raakariisi -ohjeen, jota nyt sitten mukailin:   
 (2 annosta)

  • 2 dl yön yli liotettua tattaria 

Cashewkerma:

  • 1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • (vettä siten, että koostumus sopiva, lisää hiukan kerrallaan) 
  • 2 rkl kookosnektaria (tai muuta makeutusta)
  • 2 rkl kookosmannaa 
  • vaniljajauhetta, kanelia 
  • 1-2 rkl punajuurimehujauhetta
  1. Huuhdo hyvin tattarit ja laita kulhoon odottamaan.  
  2. Valuta cashewpähkinät ja blendaa sitten kera pienen määrän vettä. 
  3. Lisää kookosmanna ja mausteet. 
  4. Punajuurijauhetta kannattaa lisätä myös vähitellen, jotta väriä voi säädellä. Se ei myöskään toki ole tässä mitenkään pakollinen, mutta mielestäni sopii niin hyvin jouluisiin ruokiin antamaan väriä, eikä se tässä sen ihmeemmin maistu 😉
  5. Yhdistä cashewkerma tattarin kanssa ja annostele kulhoihin. 
  6. Nauti esim. tuoreiden hedelmien tai marjojen kera. 
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: