Raakaa ja kypsää

Värikästä kasvisruokaa ja hyvää oloa

Raw slaw rosollin tapaan 

: joulukuu 21, 2015

Mietin pitkään erilaisia tapoja tehdä raakarosollia tai vaihtoehtoisesti raw coleslaw -raastesalaattia. Ehkä teen sen rosollin vielä ihan jouluna, mutta nyt testasin raw slaw’n, tosin siten, että en sekoittanut kastiketta sekaan (vrt. rosolli). Oikeastaan juttu tässä on enemmänkin ”rosollin” kastike; valmistamani macadamiamajoneesi punajuurella värjättynä sopii varmasti niin perinteiselle rosollille, sen raakaversioille kuin kaali-porkkana-raastesalaatillekin. Suosittelen! Macadamiapähkinät voi korvata myös cashewpähkinöillä, mutta mielestäni macadamiat ovat tässä kyllä ihan parhaita 😊 

Raw Slaw 

 

  • lehtikaalia 
  • punakaalia
  • valkokaalia 
  • porkkanaa 
  • kevätsipulia 
  1. Revi lehtikaalin lehtiä salaattikulhon pohjalle, lisää sipuli pilkottuna.
  2. Hienonna/raasta/suikaloi monitoimikoneessa (tai muulla mieleiselläsi tavalla) kaalit ja porkkanat. 
  3. Yhdistä ainekset kulhossa, mausta maun mukaan esim. suolalla ja sitruunamehulla.

Ainesten määriä en sen tarkemmin osaa antaa (tätä tulee helposti tosi iso satsi!), mutta punakaalia, valkokaalia ja porkkanaa laitoin suunnilleen yhtä paljon (2 porkkanaa, pala molempia kaaleja). Lehtikaalia, tai vaihtoehtoisesti vaikka parsakaalia, voi laittaa maun mukaan. Mielestäni on kiva, kun on vähän vihreääkin mukana, myös jouluna😊

Vaaleanpunainen macadamiamajoneesi    

 

  • 3 dl liotettuja macadamiapähkinöitä 
  • pala selleriä 
  • 1-2 valkosipulin kynttä 
  • 2 rkl omenaviinietikkaa 
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sinapinsiemenjauhetta 
  • ripaus cayennepippuria
  • suolaa
  • 1 tl timjamia tai muuta yrttimaustetta
  • vettä, kunnes koostumus on kermaisen majoneesimainen
  • punajuurta tai punajuurimehujauhetta värjäämiseen 

Mittaa ainekset blenderiin, lisää vettä vähitellen. Macadamiapähkinöiden työstäminen on hiukan työläämpää kuin cashewpähkinöiden, joten malttia blendaukseen… 😉

Lisäsin punajuurimehujauhetta vasta valmiiseen majoneesiin, mutta mikä ettei sitä olisi voinut jo aikaisemmassakin vaiheessa lisätä. 

Macadamiamajoneesi on tehty pitkälti Outi Rinteen Raakaruoka-aika -kirjan ohjeen mukaan. 

Yhteistyössä Foodin / #foodinambassador

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: