Raakaa ja kypsää

Värikästä kasvisruokaa ja hyvää oloa

Vaaleanpunainen voipaputahna

: joulukuu 21, 2015

Rakastan kaikkia tahnoja ja kastikkeita. Kun aloin jo aikoja sitten miettiä jouluruokiani, tuli mieleen lähinnä vain kastikkeita ja tahnoja, ja punajuurta eri muodoissaan.😊 Onneksi ajan kanssa on tullut muitakin ideoita, mutta kyllä nämä punajuuriset jutut vain mielestäni sopivat jouluun niin väriltään kuin maultaankin.

Sain Foodinilta testiin sopivasti nyt joulun alla punajuurimehujauheen. Se antaa kivasti väriä itse kunkin haluamalla tavalla: pienempi määrä antaa ihanan hennon vaaleanpunaisen värin ja toki isompi määrä sitten voimakkaamman pinkin värin. Pienissä määrin jauhe ei tuo juuri makua, joten on mielestäni todella monikäyttöinen. Itse kyllä tykkään kovasti punajuuresta, joten sen makukaan ei kyllä haittaisi. 😉

Ja mitä tästä sitten lopulta syntyikään… Hummukset ovat olleet yksi mun tämän syksyn lemppareita. Tykkään varioida niitä mieleni mukaan, erilaisista pavuista ja joskus kesäkurpitsastakin, jolloin saa raakahummusta. Välillä tulisempaa, välillä lempeämpää. Nyt jouluksi halusin lempeämmän version, mutta toki tähänkin voi laittaa tulisuutta mukaan. 
Voipavut ovat mielestäni aivan ihania tässä, jotenkin niin pehmeän kermaisia… Toki voit käyttää yhtä lailla kikherneitä perinteiseen tapaan.

Vaaleanpunainen voipaputahna / punajuurihummus voipavuista

 

  • 150 g voipapuja 
  • valkosipulinkynsi 
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 sitruunan mehu 
  • 1 tl juustokuminaa 
  • 2 rkl vaaleaa tahinia 
  • 3-4 tl punajuurimehujauhetta
  • ripaus suolaa 
  • loraus oliiviöljyä 
  • 1 rkl (tai maun mukaan) kookosmannaa
  • (vettä sen verran, että saat sopivan koostumuksen)

Soseuta aineet tasaiseksi tahnaksi blenderillä tai sauvasekoittimella. 

Muita vinkkejä punajuurimehujauheen käyttöön: smoothieen, puuroon (ks. edellinen postaukseni), chiavanukkaaseen… Alla kuva myös viime viikonloppuna tekemistäni piparkakkupalloista, jotka pyöritelty kookoshiutale-punajuurimehujauhe-seoksessa sekä chiavanukkaasta punajuurimehujauheella.  Helppo ja siisti tapa lisätä punajuurta ja sen väriä ruokiin!    


Yhteistyössä Foodin / #foodinambassador

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: