Eilen mulla oli ilo osallistua elämäni toiseen raakasuklaa workshopiin Greenstreetillä. Syksyllä kävin ”peruskurssin”, jossa tehtiin suht yksinkertaista suklaata, mutta siellä oppi hyvin perusteet. Tuo workshop 2.0 keskittyikin sitten täytesuklaaseen, mikä toi siten omia pikku vivahteita tekemiseen. Olen ollut tosi laiska tekemään suklaata kuitenkaan kotona, vaikka kaikkia aineksia ja välineitä kyllä löytyy. Helposti tulee vain ostettua sitten valmiina raakasuklaapatukoita ymv. Mutta kyllä sekin hetki taas tulee, sillä suklaan tekeminen on tosi helppoa, sanoisin jopa viimeaikaisten kokemusten perusteella että helpompaa kuin kahvin keittäminen 🙂
Parin tunnin workshop meni kuin siivillä, Greenstreetin Heidi kertoi ensin oleelliset asiat raaka-aineista ja sitten laitettiinkin kädet suklaaseen ja muihin raaka-aineisiin. Tein parin muun kurssilaisen kanssa yhdessä mansikkatäytesuklaata ja annoin heidän tehdä perus-suklaamassan, kun siinä ei ollut mulle sinänsä mitään uutta (toki harjoitus olisi paikallaan silti!) ja työstin puolestani sen täytteen. Sitä olisi voinutkin syödä ihan sellaisenaan 😉
En ala sen yksityiskohtaisemmin selostamaan kurssin kulkua, tässä kuitenkin pari kuvaa virikkeeksi. Ja ilman mitään maksettuja mainoksia: voin mitä vilpittömimmin suositella näitä workshopeja. Itselläni helmikuussa edessä vielä raakakakku workshop, jota myös odotan vesi kielellä.
Vastaa